fbpx

Av profesjonelle. Til profesjonelle.

September 2009. Mørk røyk stiger opp over skogene i Hankasalmi. Ved å se nærmere etter ser man at røyken ikke kommer fra skogbrann, men fra Tenho Koponen. Trefelleren han kjøpte tidligere samme år har gått i stykker igjen, og nå har Tenho fått nok. Det må finnes en bedre løsning, springe rundt med motorsag har han ikke lyst til.

June 2017. TMK’s produkt familie har fått to nye medlemmer, nå når TMK 200 og TMK 400 har blitt introdusert på Elmia Wood i Sverige. Basert på frustrasjonen i 2009 har det oppstått en bedrift som produserer Trefellere og tilleggsutstyr for mange typer hogst. Både mindre og større modeller har blitt laget for å møte økende krav fra kundene.

TMK Energiakoura Ltd produkter er originalt designet for eget bruk, og for å unngå tidligere nevnte situasjoner, er det viktig at produktene er enkle å bruke, sterk, og varig. Vi har merket oss at disse argumentene blir satt pris på av entreprenører og bønder over hele verden. TMK har vokst de siste par årene fra å være en manns hobby til å bli en internasjonalt høyt verdsatt bedrift, som har Trefellere i Sør Korea til USA og fra Norge til New Zealand.

Mer effektivt arbeid- mindre vedlikehold.

Velg TMK.

“Jeg er en entreprenør som driver massetransport i midten av Finland. Jeg har også en liten gård med noe skog. Skogen ble ikke drevet godt nok. Og når jeg endelig hadde tid til skogsarbeid var det alltid for mye snø. I tillegg stod mine gravemaskiner i ro på gårdstunet. Jeg startet så å tenke på en løsning. Senhøstes i 2009 startet jeg å bygge en giljotinfeller i mitt verksted. Den måtte være enkel, effektiv, og konstruksjonen måtte være slik at den ikke skadet andre trær som ikke skulle kuttes. Første prototyp så dagens lys, og varte en halv time før den ble ødelagt. Tilbake til verkstedet og etter et par feiltrinn ble trefelleren laget, og den var overraskende effektiv til tynningsarbeid med gravemaskin.

Etter litt arbeid med Trefelleren, tenkte jeg at kanskje den kunne være interessant for andre også. Jeg spurte min svigerfar om å bli med i skogen. Han var pensjonert ingeniør og tegnet de første skissene av Trefelleren. Min bror Mika er design ingeniør, og laget computer tegninger som kunne brukes på en moderne fabrikk. Så våren 2010 tok jeg med meg Trefelleren og tegningene til Multia, Finnland. Jeg ble enig med Multimek Oy om at de skulle produsere en testserie på fem Trefellere. Hjemmelagede videoer på Youtube fikk folk interessert i et enkelt produkt de hadde råd til. Noen oppgraderinger har blitt gjort gjennom årene, men det meste er som på originalen. Nå har vi produsert over 1700 Trefellere og de positive tilbakemeldingene vi får fra våre kunder oppmuntrer oss til å fortsette!”

Hankasalmi, Finland 01.03.2019
Tenho Markus Koponen

 

Produktene er designet og produsert i Finland av høykvalitets materialer. TMK har et solid nettverk over hele Europa og nord Amerika. Nye eksport områder kommer til jevnlig. TMK er en av de ledende produsenter av Trefellere i Finland, og målet er å bli en av de mest kjente produsentene av Trefeller i hele verden. Allerede for mange år siden La TMK ned mye innsats i produktutvikling, og takket være denne innsatsen har TMK kommet opp med mange innovative løsninger i Trefeller markedet. TMK er fast bestemt på å være en av de mest innovative produsentene av Trefellere også i fremtiden.

 

 

Tilbake til toppen